Test af Pulsur

Der blev i 2015 foretaget tests af pulsure af nogle eksperter. På den måde er vi sikret os at finde frem til de absolut bedste pulsure på markedet. At finde et pulsur kan virke meget uoverskueligt, da priserne på pulsure går fra få hundrede kroner, til mange tusind kroner. Hvis man skal have et pulsur for første gang, kan det godt være svært at vide hvad man skal gå efter. Vi har valgt 11 pulsure, som skulle igennem nogle tests, som tog adskillige timer. Til at starte med, kårer vi det bedste pulsur i testen, herefter hører i om det 2. bedste pulsur i testen. Til slut, vil du kunne læse hvilke forskelle der er på billige- og dyre pulsure, og hermed også fordelene ved at eje et pulsur.

Testens bedste pulsur

Producent: Polar

Pris: 939 kr.

Forhandler: Abilicaonline.dk

Pulsur test

Vinderen af vores pulsur test, er Polar FT60, som er et utroligt godt pulsur. Hvis du træner meget, vil dette pulsur fra Polar hurtigt blive en vane at bruge. En nyhed ved dette pulsur, er det indbyggede STAR-program, som man kan bruge til mange ting. Det er programmeret til at håndtere dine personlige træningsvaner, med et formål om at sætte sig selv nye mål. Du kan se dine ugentlige mål, og får også vejledning og feedback, så du bedre kan nå dine mål.

Andre funktioner:

OwnZone – Dette gør det muligt at beregne din egen personlige træningszone (med udgangspunkt i din dagsform).

OwnCal – Dette gør det muligt at skabe et overblik over, hvor mange kalorier man forbrænder under sin træning.

Polar fitness test – Dette gør det muligt at beregne dit aktuelle kondital. Desuden kan den også definere din maksimale puls.

Ud over de funktioner og muligheder som er nævnt foroven, så kan pulsuret fra Polar også benyttes 50 meter under vand. I vores pulsur test, fandt vi ud af, at der medfølger en dansk brugervejledning, hvilket mange vil sætte pris på, da der her er tale om et avanceret pulsur. Pulsuret kan vise dato, og det kan også bruges som en alarm. Der kan blive gemt 100 træningsfiler i pulsurets hukommelse.

Der medfølger et Wearlink pulsbælte, som sikrer den bedste komfort. Dette pulsbælte er også 100% vandtæt, og det er også muligt at skifte batteriet, når behovet opstår. Der medfølger yderligere 2 års garanti, når du køber dette Polar FT60 pulsur. Der er ingen tvivl om at dette er vinderen af vores pulsur test.

Mere info findes her: http://www.polar.com/da

2. pladsen går til Beurer

Producent: Beurer

Pris: 1099 kr.

Forhandler: Wupti.com

En af Polars hårde konkurrenter, er Beurer, som vi har lært at kende gennem vores pulsur test. Det pulsur vi har testet, er Beurer PM80, og ligesom testvinderen, befinder dette pulsur sig i mellemprisklassen. Pulsurets målgruppe er den seriøse og kræsne sportsudøver, som kan lide at udfordre sig selv, ved at sætte mål for sin træning. Pulsuret har en kalender, som går frem til 2020, og man kan både se ugedage og dato derpå. Pulsuret kan vise 50 mellemtider, hvor man kan se sin gennemsnitspuls. Pulsuret kan tilkobles computer vha. det medfølgende mini USB. Der medfølger noget software, som hedder Easyfit, med dette kan man bearbejde sine data på en computer. Pulsuret kan også bruges til cykling, da der medfølger et cykelmonteringsbeslag. Dette er dog blot én af de mange motionsformer, som man kan bruge pulsuret til. Der medfølger tilmed en opbevaringstaske, så du kan opbevare pulsuret sikkert, når du ikke bruger det.

Pulsuret har forskellige fitnessfunktioner, som kort bliver nævnt nedenfor:Pulsur test

 • Forslag til træningszone
 • VO2-max (måler maksimalt indhold i åndedrætsvolumen)
 • Angiver aktiv metabolisme (udtryk for hvor mange kalorier kroppen forbrænder i løbet af en dag)
 • Angiver basal metabolisme (udtryk for den mængde kalorier kroppen forbrænder i hvileposition)
 • Fitnesstest ved 1600 meter løb – fortolker desuden målte data

Dette er et fremragende ur, som uden tvivl har fortjent en 2. plads i vores pulsur test. Nedenfor vil der komme mere information om uret.

Forskellen på billige- og dyre pulsure

Noget alle pulsure har tilfælles, er at de kan måle ens puls under træning. Der findes ufattelig mange pulsure på det danske marked, som indeholder forskellige funktioner og tilbehør. De billigste pulsure, vil typisk kun vise tid, dato og kalorieforbrug. I de dyre pulsure, vil man også have andre funktioner, såsom GPS, og mulighed for at lagre løbedato på en computer. Prisen på dit pulsur, afhænger meget af hvilke funktioner du ønsker. Mange pulsure kan bruges som cykelcomputer. En fordel med et pulsur, kan være at optimere sin træning og øge sin motivation. Derfor anbefales det den seriøse motionist og sportsudøver, at købe et pulsur med mange funktioner, og dette har de to anbefalede produkter fra vores pulsur test også.

Gode tips til køb af dit pulsur

Hvis du skal købe ur med pulsvisning, kan du med fordel benytte dig af vores pulsur test. Der findes nemlig mange alternativer, hvis ingen af de omtalte pulsure er noget for dig. Nedenfor vil der komme nogle tips, som du kan tænke over, når du skal ud og købe dit næste pulsur:

Funktioner – Du skal starte med at fastlægge dine krav. Er det et krav at du skal gemme data på din computer? Eller er det fint at det bare har pulsvisning? Det er overvejelser som disse, du skal tænke over, for at gøre det nemmere at finde et pulsur der passer til dig.

Pris – Hvad er du villig til at betale for dit pulsur? Hvor meget har du tænkt dig at bruge dit pulsur? Hvis du er en seriøs sportsudøver eller motionist, så er du højst sandsynlig villig til at betale lidt mere for dit pulsur. Hvis man ikke er så seriøs igen, kan man godt kigge på de billigere pulsure. Man kan generelt finde billigere ure på nettet, end i en butik.

Brugervenlighed – Det er langt fra alle pulsure der er lige brugervenlige. De dyre og avancerede pulsure, er nemlig ikke altid lige brugervenlige, da de forskellige funktioner kan virke komplicerede. I dette tilfælde, er det en god idé at benytte sig af den medfølgende brugervejledning.

Andre tests af pulsure

Vi har herunder samlet nogle af de pulsure tests, som er foretaget i løbet af de seneste år. Der bliver løbende opdateret med nye test, så artiklen hele tiden vil være relevant til de pulsure som er på markedet.

2014: Politiken.dks pulsur test

Politiken.dk foretog i 2014 en test på 5 pulsure, fra producenterne Garmin, Polar, TomTom, Suunto og MiCoach. Pulsurene ligger meget tæt, men ét pulsur klarer sig bedre end de andre. 1. pladsen går til Garmin Forerunner 200, som det eneste pulsur i testen, opnår en score på 6 ud af 6. En af dommerne beskriver uret således: ”Det er meget let, lille ur, som sidder rigtig godt på håndleddet med en gummiring, og det er meget enkelt og overskueligt at bruge, det opfanger også GPS-signal hurtigt”. 2. pladsen går til Polar RC3, som er testens billigste pulsur, med en pris på 1.599 kr. Dette pulsur opnår en score på 5 ud af 6. Dommerne roser pulsuret, men kritiseres dog for at være længe om at finde et GPS-signal. Du kan læse mere om testen på Politiken.dk.

Testresultat:

 1. Garmin Forerunner 220
 2. Polar, RC3 GPS
 3. Suunto Ambit2 R HR

2013: Uanmeldt.dk

Uanmeldt.dk foretog i 2013 en pulsur test på 19 forskellige pulsure. Hvert pulsur fik samlet anmeldelser fra Amazon.com, Amazon.de og Amazon.co.uk. Baseret på den gennemsnitlige rating er 1. pladsen blevet kåret. Der er en delt 1. plads til Polar RS800CX og Polar FT4, begge pulsure opnår en score på 4,4 ud af 5. Pulsurene fra Polar klarer dig væsentlig bedre, end dem fra Beurer og Garmin. Du kan læse mere om testen på Uanmeldt.dk.

Testresultat:

 1. Polar RS800CX
 2. Polar FT4
 3. Polar FT7

2013: HD.se – Hvilket pulsur er bedst i test?

Helsingborgs Dagblad (HD) foretog i august 2013 en test på 8 forskellige pulsure. Det beskrives, at dyre pulsure giver dig det behov du har brug for, men er svære at bruge. 1. pladsen går til Garmin Forerunner 210, som sammen med 2. pladsen, Polar RC3 GPS, er nemme at bruge. 1. pladsen fra Garmin, er et pulsur i høj kvalitet, med gennemtænkt design og nyttige funktioner. Der medfølger også et behageligt brystbælte og meget mere. Polar RC3 GPS er meget præcis og hurtigt reagerende – men kan være pladskrævende efter noget tid, og har tilmed også en høj pris. Oregon Scientific SE102 kåres til ”bedst billige pulsur”. Du kan læse mere om testen på HD.se.

Testresultat:

 1. Garmin Forerunner 210
 2. Polar RC3 GPS
 3. Oregon Scientific SE102

2013: Testfakta.se

Testfakta foretog i maj 2013 en test af 6 pulsure. Der blev kigget på forskellen af de forskellige pulsure. I testen bliver der givet gode råd til, hvordan man skal starte op med at løbe og lignende. Der bliver blandt andet skrevet, at den mest almindelige fejl nybegyndere gør, er at de starter for hårdt ud i starten, men med et pulsur kan man holde øje med sin puls og sikre dette ikke sker. Der er i denne test, ikke blevet kåret en vinder.
Du kan læse mere om testen på Smartson.se.

2013: Bäst-i-test.ses pulsur test

Bäst-i-test.se foretog i 2013 en test af 16 løbeure, både med og uden GPS. De løbeure som fik den bedste score i testen, blev Suunto Quest, Garmin Forerunner 210, Garmin Forerunner 910X og Suunto Ambit2 S. Suunto Quest er uden GPS, mens Garmin Forerunner 210 er med. Suunto er et finsk mærke og pulsuret er designet til at skulle bruges med et online-værktøj, ved navn Movescount. Suunto har en klar skærm, som viser intensiteten af træningen, pulzone og realtid.
Garmin Forerunner 210 har mange gode funktioner, der kan bruges til både indendørs og udendørs løb. Den har avancerede funktioner, såsom interval træning m.m. Dog er den nem at forstå. Den har en hurtig GPS-forbindelse, som fungerer optimalt i forstyrrende miljøer.
Du kan læse mere om Bäst-i-test.ses pulsur test.

Testresultat:

 1. Suunto Quest
 2. Garmin Forerunner 210
 3. Garmin Forerunner 910XT

2012: IDG.se

IDG.se har testet 4 pulsure af mærkerne Nike, Suunto, Polar og Garmin. Løbeurene Garmin Forerunner 910XT og Suunto Ambit ender begge med 1. pladsen. Alle pulsurene er udstyret med GPS.
Garmin Forerunner 910XT har et stort ur og kan nemt finde GPS forbindelse.
Du kan læse mere om testen på IDG.se.

Testresultat:

 1. Garmin Forerunner 910XT
 2. Suunto Ambit
 3. Nike Sportsur

2011: Icakuriren.ses test af pulsure

Icakuren foretog i 2012 en test af 5 løbeure. Der blev vurderet, hvor nemt pulsuret er at programmere og hvor nemt det er at bruge. 1. pladsen fik Suunto M2, som også er testens dyreste pulsur. Den er let at forstå og har et godt display, samt enkle instruktioner og er bygget med gode knapper.
2. pladsen gik til Oregon 120 SE, som er udstyret med klare knapper og har et godt display.
Du kan læse mere om testen af det bedste pulsur på Icakuriren.se.

Testresultat:

 1. Suunto M2
 2. Oregon 120SE
 3. Ciclosport CP 12L

2011: RadRon.se

RadRon.se foretog i 2011 en test af 10 pulsure, til priser fra 400 – 1700 kr. Pulsurenes hovedopgave her, var måling af pulsen.
1. pladsen gik til Polar FT60, mens 2. pladsen gik til Polar FT40. Polar FT60 vinder, fordi den er let at bruge og er udstyret med mange gode funktioner.
Du kan læse mere om testen på RadRon.se.

Testresultat:

 1. Polar FT40
 2. Polar FT60
 3. Garmin Forerunner 110

2011: Politiken.dks bud på det bedste pulsur

Politiken har foretaget tests af 6 pulsure, af mærkerne Garmin, Polar og Suunto. 3 af testens pulsure ligger mellem 1.000–2.000 kr. mens de sidste 3 koster mere. Første test gik ud på hvor nemt pulsuret kunne installeres. Derefter blev der gennemført en 5,6 km lang rute på kuperet terræn. Pulsurene blev testet for deres præcision, lethed ved opsætning, display funktioner, lyseffekt og løbeoplevelse. 1. pladsen gik til Garmin 310XT HR, mens 2. pladsen gik til Polar RS400sd.
Du kan læse mere om testen på Politiken.dk.

Testresultat:

 1. Garmin 310XT HR
 2. Polar RS400sd
 3. Garmin 110 HR Women