Løbesko test

Er du i tvivl om hvilke løbesko du skal købe? Brug denne løbesko test!

Når dine løbesko efter langt tids brug er ved at være nedslidte, skal du selvfølgelig ud at købe et par nye, så du altid er klar til en løbetur. Når du skal handle løbesko, er det langt billigere at handle online, fremfor at besøge en fysisk skobutik.

Dette er resultatet på en ny undersøgelse, der er blevet foretaget, hvor der er sket en sammenligning af mere end 1200 priser på forskellige løbesko.

I onlinebutikker i Danmark, kan man f.eks. skære en femtedel af prisen, hvis denne sammenlignes med den vejledende udsalgspris – dette er gennemsnitslig. Ses der på Tyskland og England, vil man her kunne købe løbesko til en tredjedel sammenlignet med udsalgsprisen. Her findes den gennemsnitslige besparelse på svimlende 473 kroner for et par løbesko.

De onlinebutikker, som er blevet brugt i denne løbesko test, er alle under den danske standard ”e-handel”.
På internetsiden www.trustpilot.dk, har samtlige hjemmeside opnået en score på mere end 8 ud af 10. Trustpilot er en side, hvor kunder kan skrive brugeranmeldelser af produkter. I Tyskland og England lever butikkerne op til det vi kender som e-mærket.

Når løbeskoene at købt og du er klar til en løbetur, vil vi hjælpe dig på forhånd og henvise dig til en hjemmeside, hvor du kan planlægge din løbetur, alt efter hvor du bor samt hvor lang løbeturen skal være. Klik her for at komme videre til denne hjemmeside.

løbetur_løbeskotest

Gode forbrugerrettigheder i EU

Europakommissionen viste i 2012 en undersøgelse, hvor resultatet viste, at 13 ud af 15 varer kan handles billigere, når handlere foretages på tværs af landegrænserne. Forbruger Europa tilbyder sågar en gratis vejledning til kunder, hvori der er en vejledning for online handel i andre EU-lande.

Forbrugerdirektivet har fra den 13. juni sørget for, at rettighederne er ens, når danskere handler i EU-lande. Det gør altså ingen forskel, hvorvidt du handler i Danmark eller et andet land som er medlem af EU. Når der handles online, har kunderne 14 dages fortrydelsesret, hvilket er bedre end i de fysiske butikker i Danmark.

Det er intet problem at handle online, så længe man bruger sin ganske almindelige sunde fornuft. På denne måde vil du undgå svindlere, som eksisterer i det online handelsmarked. Man skal altid huske på, at hvis noget lyder for godt til at være sandt, så ligger der højst sandsynligt noget negativt og lurer i kulissen.

Man skal altid være opmærksom på, hvorvidt virksomheden er placeret inden for EU. Hvis dette ikke er tilfældet, vil forbrugerrettighederne være helt anderledes. Der eksisterer gode indikatorer på internettet, som f.eks. brugeranmeldelser og e-mærket. Skulle man stadig være i tvivl, er det dog altid en mulighed at kontakte ”Forbruger Europa” for yderligere spørgsmål og afklaring.

Løbesko test – test på individuelle behov

Der er altid individuelle behov, som skal tages højde for, når man handler løbesko. Brugere har forskellige krav og præferencer. Disse vurderinger er derfor kun vejledende, og måske har du andre behov end netop dem, som der bliver taget udgangspunkt i denne løbesko test.

I denne test er løbeskoene blevet testet af erfarne løbere, som har erfaring med løb og løbeudstyr – deriblandt løbesko. Der benyttes altså testpersoner, som har en speciel erfaring inden for netop dette område.

Skoene i testen er blevet valgt fra hensyn til løberens løbestil samt vægt. Det vil altså sige at løbeskoene bliver testet på testpersonens profil. Testen er forgået på forskellige underlag, så løbeskoenes styrker og svagheder bliver fundet. Der er yderligere også blevet foretaget tests med forskellige hældninger, samt tests på korte og lange strækninger.

løbesko test

Løbeskostesten

Løbeskoene er behandlet igennem løbesko test ud fra følgende kriterier:

  • Generel løbeoplevelse: Dette er det vigtigste kriterier for løbesko, da de skal være komfortable at bære under løb.
  • Støddæmpningen: Når der løbes på et hårdt underlag som asfalt, er det vigtigt, at en løbesko har en god støddæmpning. Skoen må samtidig heller ikke være alt for blød, da dette ikke er sundt for fødderne.
  • Stabilitet: Løbesko skal have stabilitet, så ens fod kan findes sig tilpas i den valgte sko. Dette varierer dog alt efter løberens eget behov.
  • Vejgreb: Løbeskoens vejgreb er et essentiel kriterium af allround-kvaliteterne. Skoene skal kunne stå fast og være skridtsikre, både når der løbes på asfalt og stier i naturen

 

Valuta for pengene

Alle løbeskoene i denne løbesko test er blevet vurderet ud fra en sammenligning mellem pris og kvalitet. I testen bliver de vejledende udsalgspriser angivet, som dog typisk kan findes billigere andre steder på internettet eller i fysiske butikker.

Mange professionelle løbere anbefaler massere af vitaminer efter en løbetur. Det vil altså sige at en masse frugt anbefales efter en løbetur. Efter en lang løbetur ville det være rart at komme hjemme, smide en masse frugter i en maskine som blender det sammen og derefter klar til drikkelse. Vi henviser i den andledning til vores juicemaskine test.