Hårtørrer test

Denne hårtørrer est henvendes mest den kvindelige del af vores læsere, der I en længere periode har ledt efter en aktuel test om hårtørrere.
I mange år er det ikke blevet offentliggjort nogen omfattende test af disse produkter, så vi valgte selv at tage et kig på det.

Vi har testet 17 hårtørrere, både med og uden diffuser, så hvis du leder efter den bedste kan du finde inspiration i dette indlæg.
Vi har set frem til at kunne fremvise vores bedst i test, som klarede sig bedre en de andre hårtørrere (også kaldet føntørrere).

BaByliss Pro

Test af Hårtørrer

Hvis man tager et kig mod Testguro.dk, vil de sige at dette var den bedste nuværende hårtørrer. Generelt har BaByliss Pro overrasket os positivt fra start til slut og er også den der klarede sig bedst i vores hårtørrrer test.

Denne kraftfulde hårtørrer fejler aldrig med at give dig fantastiske og resultatet med sine 2000 watt, samt dens kraftige AC motor, der har optimeret tørretiden.

Hvis der ønsker en jævn luftstrøm inkluderer denne føntørre et føn-næb. Udover dette har den tre varmeindstillinger, to hastighedsindstilling og en kold-luft knap der gør håret mere holdbart.

GDH V Amethyst

GDH klarede sig, ligesom BaByliss, sig også fremragende i vores hårtørrer test. Føntørreren her blandt Jewel Collections mest eksklusive, som er kendt som værende blandt de bedste føntørrere på markedet. Alle produkterne i kollektionen har detaljer der funkler i ametyst, safir eller smaragd.

Denne model er populær hos professionelle frisører samt private. Der er indsat en professionel motor, som giver en lynhurtig tørring og GDH gør også brug af ion-teknologi, der fastlåser fugten for at give et mere skinnende og blødere resultat. Hvis man ønsker at style håret med en kold brise, kan man benytte sig af køleknappen.

Designet er ergonomisk så den både passer til venstre- og højrehåndede. GDH har også sørget for at man kan være ekstra fleksibel med denne model, der medfølger nemlig en tre meter lang ledningen.
Af overstående grunde er GDH V Amethyst vores anden bedste i test.

Tilbud på føntørre

Vi besluttede os for at finde et ekstra skarpt tilbud i forlængelse med vores hårtørrer test.
Der er mange danskere der leder efter tilbud på føntørrere hver dag, så vi har gjort arbejdet for dig!

Hvis du leder efter en føntørre der er praktisk til rejsen har du lige nu mulighed for et glimrende tilbud på en GDH føntørre.
Vi har fundet et tilbud hvorpå du kan spare 501.- for denne pragtfulde hårtørrer.

Alle de velkendte GHD-egenskaber er her blevet samlet i en praktisk rejsestørrelse. Hvis du ofte er på farten og ønsker at kunne medbringe en føntørre i tasken, er denne hårtørrer perfekt for dig.
Føntørreren giver en eksklusiv og skånsom styling hver gang.
Desværre har produktet ingen diffuser, da rejsestørrelsen ikke gør dette muligt.

Hvilke egenskaber bør en hårtørrer have?

Her er der en række anbefalinger du bør kigge efter, når du leder efter en ny hårtørrer.

Vægt:

Vægten på hårtørreren betyder mere end hvad man egentlig skulle tro. Når man gentagende gange skal bruge hårtørreren er det en fordel ikke at anstrenge musklerne for at få et blødere resultat. Da professionelle hårtørrere typisk er meget avanceret, vejer de også en del mere. Dog findes der et hav af hårtørrere, der næsten ikke vejer noget.

Motor:

Motoren er særdeles vigtig når man leder efter en ny hårtørrer. I de produkter var har udvalgt har være primært kigget på føntørrer, der min. Har 1700 watt.
Vi anbefaler at man vælger en model der har en AC-motor da det er det mest effektive. Hovedparten af professionelle frisører har udelukkende føntørrere med AC-motor. Jo mindre motoren er, jo længere bør du forvente at tørretiden er.

Næb og diffuser:

Det af afgørende for en jævn luftstrøm, at næbet på føntørreren er så præcis som muligt. De fleste modeller på markedet har to næb i forskellige størrelser.
Der er mange typer af hår hvor det ikke er nødvendigt at have en diffuser til sin føntørre, hvilket gør at det er langt fra alle hårtørrere der har en diffuser, men det kan være relevant hvis man eksempelvis har krøller.

I vores hårtørrer test stødte vi på en GDH føntørrer, hvor det ikke var muligt at købe en diffuser der passede til.

Ledning:

Man bliver hurtig træt af sin hårtørrer hvis man kun kan bevæge sig en halv meter væk fra stikkontakten, så hvis man ønsker fleksibilitet med ens hårtørrer er længden på ledningen ikke ligegyldig.
Vi anbefaler som udgangspunkt at forhandle en føntørre der har en ledning på 1.5 meter eller derover, den bedste fleksibilitet kan dog med fordel findes, hvis man køber en føntørrer hvor ledningen er 2-3 meter lang.

Forhandler:

I vores hårtørrer test har vi anbefalet Billigvoks.dk samt Nicehair.dk. Der findes mange andre forhandlere af føntørrere i Danmark, blandt andet hos de fleste større frisørforretninger.
Denne løsning er dog ikke noget vi anbefaler, da udvalget kan virke småt samtidig med at priserne er høje.
I stedet for at finde fysiske forhandlere anbefaler vi at handle på nettet, ikke nok med at man typisk får et bredere udvalg, så har de generelt også de laveste priser.

Andre test af hårtørrere

Her kan der fås et overblik over andre hårtørrer test der er blevet foretaget i helholdsvis Tyskland og Skandinavien.
Vi beskriver hver hårtørrer test, samt hvilke produkter der har klaret sig bedst i deres føntørrer test.

Stiftung Warentests test af føntørrer – 2009

I 2009 foretog den tyske testside, Stiftung Warentest, sig en test af 16 hårtørrere.
Modellerne blev vurderet ud fra de mest relevante kriterier, dette indebar blandt andet effektivitet, sikkerhed og teknik.
Testens dyreste model, Braun Satinpro Satin Ions 220, blev vinderen af denne hårtørrer test. Dens høje score får den for sin kombination af funktionalitet og sikkerhed, men få en generel høj karakter for alle testens kriterier.

Stiftung Warentest bruger en skala fra 0.5-5.5, hvor en lavere score er lig med et bedre resultat. Braun Satin Pro fik her en samlet score på 1.7.

Andenpladsen går til Bosch Beautixx Comfort Ion PHD5560, hvor den samlede score lå på 1.9.
Boschs model er halvt så dyr som testvinderen og score de gode karakterer ved dens tekniske specifikationer, sikkerhed samt håndterbarhed.
Hele testen kan du læse om på den tyske side test.de

Testresultat:

  1. Braun Satinpro Satin Ions 2200
  2. Bosch Beautixx Comfort Ion PHD5560
  3. Caltrionix Profi-Haartrockner HTD 3243

Bäst-i-test.se’s hårtørrer test – 2013

Den svenske side lavede en test af otte hårtørrere i 2013. Testen er foretaget af professionelle frisører, der tog modellerne med i deres arbejde.
Testen lagde størst vægt på effektiviteten af hårtørrerne samtidig med at den burde være skånsom mod håret.
BaByliss’ model 6634E blev vinderen i denne føntørrer test. Den bliver beskrevet som værende effektiv for alle længder af hår.
Resultatet er blankt og knapperne er behageligt placeret. Modellen får den bedste score i testen, 10.

Hele testen kan du læse om på Bäst-i-test.se

Testresultat:

  1. BaByliss 6634E
  2. Parlux 3800 Eco Friendly
  3. CHI Pro Hair Dryer

Uanmeldt.dks føntørrer test– 2013

I september 2013 sammenlignede den danske side Uanmeldt.dk forskellige anmeldelser fra 16 hårtørrere.
Disse anmeldelser blev samlet på Amazon og blev derfra vurderet, hvilken hårtørrer forbrugerne var mest tilfredse med.
Vinderen af denne hårtørrer test blev GHD Air, som havde en vurdering på 4.7/5, der er altså en stor tilfredshed blandt kunderne.
GHD er kendt for deres glattejern der bruges af professionelle stylister i hele verden.
GDH producerede GDH Air nogle år efter deres poplære glattejern, for at gøre det til verdens førende hårtørrer.

Andenpladsen blev delt mellem tre hårtørrere, Remington D3710, Remington D5000 og Remington D5020, alle tre opnåede en vurdering på 4.3/5.
Remingtons hårtørrere er væsentlig billigere end GDH Air, men opnår ikke den samme kvalitet.

Testens resultater kan du se på Uanmeldt.dk

Hårtørrer testTestresultat:

  1. GHD Air
  2. Remington D5000
  3. Remington D5020