Gasgrill testNu hvor sommeren langsomt nærmer sig, ville det næsten være oplagt med en opdateret gasgrill test. Netop dette har Nemtest.dk selvfølgelig sørget for, og med denne gasgrill test kan de danske hjem, pakke køkkenmaskiner og stegepander væk, og forberede sig på varme aftener foran gasgrillen. Der er blevet udført tests på mange forskellige gasgrill producenter. I løbet af denne gasgrill test, er der både blevet fundet rigtig gode gasgrills, men også mindre gode. I denne tekst vil der udelukkende være fokus på de gasgrill, som klarede testen allerbedst. Udover denne gasgrill test, vil teksten også indeholde en sammenligning mellem gasgrill og kulgrill. Der vil bliver opstillet både fordele og ulemper for henholdsvis gasgrill og kulgrill.

Gasgrill vs. kulgrill

Gasgrill test

Som skrevet i indledningen, vil der være fokus på den nuværende debat omkring gasgrill og kulgrill. Følgende er en sammenligning af de to typer grills.

Smag og opvarmningstid

Har man en travl hverdag, og ikke altid har lige meget tid på hånden, ville det bedste valg være en gasgrill. En gasgrill er modsat en kulgrill meget hurtigere at få startet op, hvilken vil spare tid på madlavningen. En af de helt store ulemper ved en kulgrill er netop, at de tager utrolig lang tid, før der kan laves mad på dem. Det tager typisk en time før en kulgrill er tændt ordentlig op. Danskerne er meget splittet omkring forskellen på smag, når det kommer til de to slags grill. Ud fra de foretaget undersøgelser viser det sig dog, at danskerne foretrækker kød lavet på en kulgrill. Flere og flere er dog begyndt at vælge gasgrill, fordi de netop er så hurtige at få startet. I vores gasgrill test, har vi inkluderet hvordan de forskellige grill klarer sig mht. smag af det stegte mad på grillen.

Varmeregulering og levetid

Endnu en fordel ved gasgrillen er også, at den er billigere og bruge samtidig med, at denne ikke producerer samme mængder os som en kulgrill. I denne kul- og gasgrill test viste det sig desuden også, at en gasgrill har en længere levetid end en kulgrill. På en kulgrill er tilberedningen er anelse mere kompliceret, da man ikke har mulighed for at regulere varmen. Dette er igen en fordel hos gasgrillen, at man kan kontrollere varmen på grillen, og endda kun tænde halvdelen af grillen, hvis det er nødvendigt. Mange danskere mener dog, at en kulgrill er ‘hyggeligere’ at sidde omkring på en lun sommeraften

Rengøring

Kigges der på rengøringen er gasgrillen uden tvivl den store vinder. Når man er færdig med at bruge gasgrillen slukker man nemlig bare grillen på sluk-knappen – nemmere bliver det ikke. Derefter kan der benyttes en stålbørste på grillristen, så den er klar til fremtidig brug. Ved kulgrill skal der både bruges mere tid på at slukke grillen, men også rengøringen. Her bliver også et langt større svineri med aske efter brug, i forhold til gasgrillen.

Se desuden vores test af opvaskemaskiner, og find den helt rette maskine til din opvask!

Temperatur

Retter vi fokus på grillens temperatur, er det på en kulgrill muligt at opnå højere temperatur, end det er tilfældet hos gasgrills. Temperaturen på gasgrills ligger typisk på maksimalt 500 grader, hvor en kulgrill kan komme op på hele 650-700 grader. Dette er dog ikke vigtigt for mange, da man sagtens kan lave sin mad på 500 graders varme. Det er muligt at læse mere omkring forskellige gasgrills hos de enkelte producenter i vores gasgrill test, hvor der selvfølgelig også bliver vist den potentielle temperatur som grillen kan komme op på.

Pris

Prisen spiller selvfølgelig også en stor rolle i valget af grilltype. Der er ingen grund til at lægge skjul på, at gasgrill er dyrere end kulgrills. Materialer, der bliver benyttet til en gasgrill er væsentlig dyrere end materialer til en kulgrill. Der findes dog også gasgrill som er helt nede omkring en tusinde krone seddel, og lige præcis hvilke kan du se i vores gasgrill test.

Intet endegyldigt svar

Test af Gasgrill

I denne store gasgrill test har der generelt været rigtig gode erfaringer med disse. Vi vil dog ikke udelukke den ene type grill frem for den anden. Det er op til brugerne selv at vurdere, hvordan de foretrækker at benytte deres grill. Eventuelle købere burde spørge sig selv, hvad der er vigtigt for dem, når der bliver holdt grillaften med familien. Maden, rengøringen, tiden eller hyggen? Alt dette skal spille ind, når du vælger, hvorvidt du skal købe en gas- eller kulgrill.