Eltandbørste test

Der findes rigtig mange forskellige el-tandbørster. Du ligesom mange, står sikkert og er i tvivl om hvilken du skal købe – Men ikke efter denne eltandbørste test.

Det er gået op for mange danskere, at der eksisterer mange fordele ved at benytte en elektrisk tandbørste. Efterspørgslen af el-tandbørster er stigende, hvilket er grunden til, at denne eltandbørste test er blevet foretaget. Målet vil her være at finde den bedste elektroniske tandbørste. Der vil i denne tekst være fokus på fordele og ulemper ved en elektrisk tandbørste, beskrivelse af den bedste og en guide til at finde den rigtige tandbørste til dig.

Priserne i denne eltandbørste test går fra 200 kroner og helt op til 1200 kroner, hvor der er blevet testet 9 forskellige modeller af eltandbørster. Der er produkter fra Braun og Phillips, som er store anerkendte virksomheder. Både børn og voksne kan benytte sig af de tandbørster, som der bliver skrevet i denne test.

Eltandbørste test

 

Eltandbørste bedst i test

Braun er en af de førende producenter af eltandbørster, hvilket resulterer i, at man altid vil støde på denne virksomhed, når der tales eller skrives om eltandbørster. På verdensplan anbefaler størstedelen af tandlægerne, at der benyttes denne tandbørst, som er blevet fremstillet af Oral-B. Siden 1950 har Oral-B været i denne branche for mundhygiejne, hvor der både er blevet lavet produkter til tandlæger og resten af verdens befolkning. Oral-B og Braun gik sammen under produktionen af eltandbørster.

Bedste eltandbørste

En af de bedste elektriske tandbørster på markedet er Braun Oral-B PRO2000 Cross Action. Denne tandbørste har børstesår, som er meget præcist vinklede, hvilket optimere effektiviteten, når der skal fjernes plak. Forhandleren påstår at Oral-B’s rengøringssystem kan fjerne helt op til 100% mere plak en den almindelige tandbørste. Denne eltandbørste har indbygget trykcensor, hvilket er en af årsagerne til, at den kåres som den bedste eltandbørste. Tandbørsten fortæller dig, hvis du børster alt for hårdt og forkert. Den udgiver en vibration efter 30 sekunder, og hvis der fortsat børstes for hårdt, vil der komme en vibration igen efter 2 minutter.

Der medfølger i denne pakke en genopladelig tandbørste, opladeren og ét børstehoved. Der kan altid købes ekstra børstehoveder, hvis de andre blev defekte. Oral-B løber med prisen som den bedste, hvis man sammenligner produktet med andre eltandbørster i samme prisklasse.
Hos Wupti har man mulighed for at levere tandbørsten tilbage indenfor 60 dage, da de lover 100% tilfredshed eller pengene retur.

Bedste alternativ

Der findes selvfølgelig også alternativer til Oral-B’s eltandbørste, hvis man ikke er tilfreds med denne. I denne test har Phillips imponeret med deres elektriske tandbørste. De har en model, som hedder AirFloss, som minder meget om Oral-Bs modeller, som er en af de mest populære hos de anerkendte Phillips.

Effektiv og skånsom eltandbørste

Er du dårlig til at få brugt tandtråd, som vil denne tandbørste fra Phillips være en god løsning for dig. Denne eltandbørste fungerer som et supplement til tandtråd. AirFloss benytter sig af ny metode, hvor der kobineres med vanddråber og lufttryk, for at fjerne stort set alt plak under børstning. AirFloss er god til at rengøre i dybden, hvilket vil sikre et godt resultat.

AirFloss kan rengøre hele munden på kun 30 sekunder, hvilket vil være perfekt for dem, som har en travl hverdag. Levetiden for batteriet vil ligge på omkring 10-14 dage, hvor det vil tage et døgn at oplade batteriet. En lysdiode vil blinke, når det er på tide at oplade den elektronske tandbørste. Også ved denne model er det selvfølgelig muligt at tilkøbe ekstra børstehoveder, som burde skiftes en gang hvert halve år.

Fordele og ulemper ved eltandbørster

Selvfølgelig kan der både findes fordele og ulemper ved elektroniske tandbørster. Manuelle tandbørster er langt billigere, hvilket er en stor fordel. Det kan dog betale sig at investerer i en eltandbørste, da rengøringen vil blive langt bedre med denne slags tandbørste. Eltandbørster er i de fleste tilfælde også langt hurtigere at benytte sammenlignet med den manuelle. Den nok allerstørste ulempe hos eltandbørster er, at de kan være rigtig dyre i drift, da der kommer løbende omkostninger som f.eks. børstehoveder. Du skal altså også kigge på hvad børstehoveder koster, når du skal ud at investere i en ny elektronisk tandbørste. Nogle modeller har billigere børstehoveder end andre, så det er forskelleligt fra mærke til mærke. Risikoen for at ødelægge en eltandbørste er også væsentlig større, da en tab på gulvet kan ødelægge teknologien.

Eltandbørste test

 

Fordele analyseret igennem vores eltandbørste test:

  • Opnår typisk bedste børsteresultater
  • Hurtigere børstning
  • Gør børstningen meget nemmere.

Ulemper analyseret igennem vores eltandbørste test:

  • Dyr i drift (børstehoveder, strøm)
  • Større følsomhed

 

Tips til valg af eltandbørste

I denne test er det gået op for os, at man ikke blot skal gå ud og købe den første eltandbørste, som man ser i butikken. Denne varer skal ikke købes med impuls. Man skal undersøge hvad der er bedst for ens eget behov. Der vil her blive opstillet en række med tips, som kan guide dig til at købe den perfekte eltandbørste til dit forbrug. Følgende ting anbefaler vi, at du er opmærksom på, når du skal køb en elektronisk tandbørste.

Pris

En god idé at have på plads, inden du går ud og kigger på elektroniske tandbørster er dit maxbudget. Hvor mange penge er du egentlig villig til at smide efter en tandbørste. Du vil hurtigt opdage, at priserne for dette type produkt er meget varierende. Ikke i alle tilfælde hænger kvaliteten dog sammen med prisen, hvilket også er en vigtigt ting at vide. Under denne store test forekom det, at billigere tandbørster ofte fungerede ligeså effektivt som tandbørster i den lidt dyrere ende.

Børsteevne

Endnu et kriterie, som er rigtigt vigtigt, når du skal handle eltandbørster er børsteevnen. Det er altid en god idé at tjekke forskellige tests, inden man gør sit køb, da det kan være svært at vide hvor godt den egentlig rengøre, inden du faktisk har prøvet den. Endnu en mulighed er, at du selvfølgelig kan spørge venner og familie, som benytter sig af elektroniske tandbørster. Du kan ikke regne med, at den dyreste eltandbørste har den bedste børsteevne, hvilket betyder, at det anbefales, at du undersøger sagen lidt inden et køb.

Er du i tvivl om hvordan man skal børste tænder korrekt, kan du læse mere om dette her.

Batteritid/opladningstid

Glæden går lidt af det, hvis el-tandbørsten har brug for at blive opladet i tide og utide. Derfor vil det typisk være en god idé at gå efter en eltandbørste, som har en forholdsvis lang levetid, da det vil lette bruget af denne. Opladningstiden på forskellige tandbørster varierer også meget, hvilket gør det til endnu en ting at undersøge, når du tager din beslutning. Det er altid rarest, hvis man har en model, hvor opladningen ikke tager alt for lang tid.

Bedst brug af en eltandbørste

  • Benyt tandbørsten på ydersiden af munden i begyndelsen. Efter ydersiden er rengjort fortsætter du til indersiden, hvor der selvfølgelig både skal rengøre i overmunden og undermunden.
  • Tandbørstehovedet skal holdes mod både tand og tandkød, så alle bakterierne bliver fjernet. Det er ligeledes rigtig vigtigt, at huske at rengøre tandkødsranden.
  • Som udgangspunkt anbefales det at børste tænder i minimum 2 minutter for at opnå det bedste resultat.

Konklusionen er altså at en et-tandbørste, er en god investering hvilket kan sørge for mere succes ved tandbørstning. Hvilken person vil da ikke have flotte samt rene tænder, som kan gøre ens smil meget pænere. Nogle mennesker lægger faktisk meget vægt på at ens flirt, eksempelvis har flotte tænder. Ligesom nogle kvindelig synes det meget vigtigt at mænd, har flot skæg da det virker maskulint. I den anledning henviser vi til vores test af barbermaskiner.

Vi håber at denne eltandbørste test, fik givet dig svar på nogle spørgsmål og hjælp til hvilken du skal købe.